Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1. a tehervonat

2. t=20min=1/3h s=v*t=30*1/3=10km
v=30km/h

3. t=10min=600s
s1=900m
s2=6km
t=?
v=900/600=9/6=1,5m/s=5,4km/h
t=6/5,4=1,111h

-2

1. Feladat
`108 \ (km)/h * 0,277778=color(red)(30 \ m/s)`

`30 \ m/s > 25 \ m/s`

Tehát a `108 \ (km)/h`-val haladó tehervonat a gyorsabb.



2. Feladat
`v=30 \ (km)/h = 8,3dot3 \ m/s`
`t=20*30=600 \ s`
`s=v*t=8,3dot3 \ m/s*600 \ s = color(red)(10 \ km)`



3.Feladat
`v=s/t=900/(10*60)=1,5 \ m/s`

`t=s/v=(6.000 \ m)/(1,5 \ m/s)=4.000 \ s => 1 \ "óra" \ "6 "perc" 40 "másodperc"`
1