Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
369
Segítsetek SP bátyátoknal legyetek olyan civesek trigonometriai bizonyítás kell erről.

Bizonyítsuk be, ha `alphane90°+k*360°` (k egész szám), akkor: `tg^2(45°+alpha/2)=(1+sinalpha)/(1-sinalpha)`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(1+sinalpha)/(1-sinalpha)=(sin90°+sinalpha)/(sin90°-sinalpha)=(2"sin"(90°+alpha)/2"cos"(90°-alpha)/2)/(2"cos"(90°+alpha)/2"sin"(90°-alpha)/2)=(tg(45°+alpha/2))/(tg(45°-alpha/2))=(tg^2(45°+alpha/2))/(tg(45°-alpha/2)*tg(45°+alpha/2))=color(red)(tg^2(45°+alpha/2))`
0