Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Légyszi segítsetek

Főoldal » Középiskola » Fizika
380
egy rugó megnyújtásához 800 n nagyságú erőre volt szükség. mekkora a rugó rugalmassági energiája, ha a rugóállandó 4000n/m? Hány centimétert nyúlt az adott rugó?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F=800N
D=4000N/m

Δl=800/4000=0,2m

E=0,2²*4000/2=160J
0