Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
467
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a dinnye tömege `x`.
`x*2/3 = 3 1/4`

`x*2/3 = 13/4 " /"*3/2`

`x = 13/4*3/2 = 39/8\ "kg" = 4 7/8\ "kg"`

Vagyis 4 és 7/8 kilós volt az egész dinnye.
Módosítva: 3 éve
0