Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
445
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A két költést az alábbi módon tudjuk felírni:
`("3 000"-"3 000"*1/3)*3/4 = "3 000"*(1-1/3)*3/4 = "3 000"*cancel 2/cancel 3*cancel 3/cancel 4_2 = "3 000"*1/2 = "1 500"`

Vagyis pont a felét költöttük el így, 1500-at, vagyis pont a fele maradt meg.
0