Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

% szàmitàs

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
A tej tömegének 7,3 % -a tejszín, a tejszín tömegének 62 %-a vaj. Mennyi vaj lesz 5 liter tejbõl?
Hány liter tejből készült 5 kg vaj? (1 liter tej kb. 1 kg.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

V(vaj)=(0,073×0,62×5) liter= 0,2263 liter= 2,263 dl
A tej térfogatára pedig felírható:
(V×0,073×0,62)=5; ebből V=5/0,04526= 110,473 liter a szükséges mennyiségű tej térfogata! :)

Remélem tudtam segíteni!
Üdv.: Ármós Csaba Db.-ből (47 éves, kémia-matematika korrepetáló)
Módosítva: 3 éve
1