Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Radián

Főoldal » Középiskola » Matematika
1444
Sziasztok! Ki kell számolni hogy az egyes fokok hány radiánnak felelnek meg pontosan.

Azt tudom, hogy 30° az pi/6

45°
60°
90°
120°
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha azt tudod, hogy a π 180°-nak felel meg, akkor már sínen vagy. Egyszerűen meg kell nézni, hogy az adott szög fokban hányadrésze a 180-nak, és radiánban annyiadrésze lesz π-nek. Tehát:

`30°=180°*1/6=π/6` rad

`45°=180°*1/4=π/4` rad

`60°=180°*1/3=π/3` rad

`90°=180°*1/2=π/2` rad

`120°=180°*2/3=(2π)/3` rad
1