Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
333
Egy rombusz átloja 20cm,oldala 17cm
Mekkora a másik átloja?

Köszönöm szépen
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Hasonlóan a másikhoz:
`(f/2)^2 = a^2-(e/2)^2`

`f/2 = sqrt(a^2-(e/2)^2)`

`f = 2 sqrt(a^2-(e/2)^2) = 2 sqrt(17^2-10^2) = 2 sqrt 189 = 2*3 sqrt 21 = 6 sqrt 21 ~~ "27,495 cm"`
0