Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
423
Egy rombusz átlóinak hossza 24cm s 70cm
Számitsuk ki a rombusz oldalainak hosszát!:)

Köszönöm ha valaki segít =)♡
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A rombusz átlói merőlegesen felezik egymást. Lesz négy derékszögű háromszöged, a két befogó a félatló, az átfogó az oldal.

`a=root()((e/2)^2+(f/2)^2)` = `root()(12^2+35^2)` = `ul(color(purple)("37 cm")`.
2