Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek HF

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
Ha egy háromszögben 2 oldalnak négyzet összege egyenlő a 3dik oldal négyzetével akkor háromszög derékszögű
A következő 3 szám lehet-e egy derékszögű háromszög 3 oldala?
Ha igen ,melyik a háromszög átfogó
a=2,6cm
b=1 6<c<a
c= 2,4 b a másodikon + c a másodikon =? 2,6 a másodikon
1+5,76=? 6,76
A derékszögű háromszög oldala
Ha igen melyik a háromszög átfogó
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Köszönöm előre
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a = "2,6 cm, " b = "1 cm, " c = "2,4 cm"`

Az átfogó mindig a leghosszabb oldal, vagyis ha ez derékszögű, akkor 2,6 centi az átfogó és a másik két oldal négyzet összege egyenlő lesz `"2,6"^2`-nel. Vagyis
`1^2+"2,4"^2 = 1+"5,76" = "6,76"`
Illetve
`"2,6"^2 = "6,76"`

Mivel a kettő azonos, így valóban derékszögű a háromszög, és mint mondtam a leghosszabb oldal, vagyis az `a` lesz az átfogó, `b` és `c` pedig a két befogó.
0