Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Általános iskola » Matematika
2419
Egy műszaki áruház raktárában 120 darab telvízió van. A készlet 15%-a 36 cm képátlójú készülék, 48 darab 72cm képátlójú, a többi 55 cm képátlójú.
a. A legkisebb képátlójú készülékből hány darab van a raktárban?
b. A 55 cm képátlójú készülékből hány darab van a raktárban?
c. Hány százalékkal változik a teljes raktárkészlet, ha 21 készüléket eladnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
120 db
36cm-es: 120*0,15=18 db
72 cm-es:48 db
55 cm-es: 120-48-18= 54 db

a) 18 db
b)54 db
c)99/120*100=82,5 %, tehát csökken 17,5%-kal
0