Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget kérek köszönöm szépen.

Főoldal » Középiskola » Matematika
285
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) Nem lehet 34, mert a kisebbik számmal vett maradék 34, vagyis a kisebbik szám nagyobb, mint 34.

b) Legyen a nagyobbik szám `x`, a kisebbik `y`.
`{(x+y = 629),
(x = 16y+34):}`

Helyettesítsük be a másodikat az elsőbe:
`16y+34+y = 629`
`17y+34 = 629 " /"-34`
`17y = 595 " /":17`
`y = 35`

Visszahelyettesítve a másodikba:
`x = 16*35+34 = 594`
Módosítva: 3 éve
0