Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki levezetné ezt a feladatot nekem?

Főoldal » Középiskola » Matematika
453
Sziasztok, most tanuljuk ezt és kedden lesz felmérő belőle. A baj az hogy a kedves tanci néni nagyon jól tud magyarázni, ezért semmit sem értek. Valaki levezetné és megoldaná nekem ezt a feladatot?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nagyon szívesen! :)

(Jól látom, hogy egy helyen van `y` is, de csakis egy helyen?)
`((3x+2)(3x^2-1)-(18x^3-y-9)+(3x-2)(3x^2+1))/cancel((3x^2+1)(3x^2-1))*cancel((3x^2+1)(3x^2-1))/(x+5)^2 =`

`= (cancel(9x^3) cancel(-3x+6x^2)-2 cancel(-18x^3)+y+9 cancel(+9x^3) cancel(+3x-6x^2)-2)/(x+5)^2 ``=`` (-2+y+9-2)/(x+5)^2 ``=`` (y+5)/(x+5)^2`

Ha bármi kérdésed van még ezzel kapcsolatban, akkor nyugodtan tedd fel! :)
Módosítva: 3 éve
-1