Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi sos!!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
348
Egy gazdaságban a cukorrépa, a búza és a kukorica termelőterületénem aránya 2:3:5.
A gazdaságban összesen 273 hektáron termesztenek cukorrépát, búzát és kukoricát.
a) Mekkora területen termesztenek cukorrépát?
b) Mekkora területén termesztenek búzát?
c)Mekkora területén termesztenek kukoricát?
d)A termőterület Mekkora részén termesztenek kukoricát?
e) A termőterület hány %-án termesztenek búzát?

Előre is köszönöm szépen!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) `273*2/(2+3+5) = 273*2/10 = 273*1/5 = 273/5 = "54,6"` hektáron.

b) `273*3/(2+3+5) = 273*3/10 = 819/10 = "81,9"` hektáron.

c) `273*5/(2+3+5) = 273*5/10 = 273*1/2 = 273/2 = "136,5"` hektáron.

d) `5/(2+3+5) = 5/10 = 1/2 = 50%`, vagyis a felén.

e) `3/(2+3+5) = 3/10 = 30%`
0