Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segít?

Főoldal » Középiskola » Matematika
859
2/3 részének 5/4-szerese 20/3?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen a keresett szám `x`.
`x*cancel 2/3*5/cancel 4_2 = 20/3`

`x*5/6 = 20/3 " /"*6/5`

`x*cancel 5/cancel 6*cancel 6/cancel 5 = cancel 20_4/cancel 3*cancel 6_2/cancel 5`

`x = 4*2 = 8`

Vagyis 8 2/3 részének 5/4-szerese 20/3!
Módosítva: 3 éve
1