Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kamatszámítással kapcsolatos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
313
Elhelyezünk a bankba 750 000 forintot 15 évre. A futamidő végén 3 590 000 forintot kapunk vissza. Hány százalékos kamatra kötöttük le a pénzünket?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`3.590.000=750.000*(1+r)^15`

`(3.590.000)/(750.000)=1+r^15`

`root(15)((3.590.000)/750.000)=1+r`

`root(15)((3.590.000)/750.000)-1=r`

`0,11=r`

Tehát 11 %-os kamat mellett helyezték el.
Módosítva: 3 éve
0