Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
322
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. `(24; 60) = "lnko"(24; 60) = "lnko"(2^3*3; 2^2*3*5) = 2^2*3 = 12 -> "b."`

2. `[2*3^2; 2^2*3; 2*3^3] = "lkkt"(2*3^2; 2^2*3; 2*3^3) = 2^2*3^3 = 108 -> "c."`

3. `(x+1; x+2) = "lnko"(x+1; x+2) = 1 -> "d."` (nincs olyan 1-nél nagyobb szám, ami két egymás melletti számnak is az osztója)

4. `15*25 = (3*5)*(5*5) = 3*5^3 => 3 -> "a."`
0