Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
Valaki megtudná oldani ezt a két feladatot levezetéssel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
5. Feladat

`V=T_("alap")*m=1/4*n*a^2*cot((180°)/n)*m=1/4*12*2^2*cot((180°)/12)*20=color(red)(895,7 \ cm^3)`

`A=2*(1/4*n*a^2*cot((180°)/n))+n*a*m=2*(1/4*12*2^2*cot((180°)/12))+12*2*20=color(red)(569,57 \ cm^2)`

6. Feladat

`V=T_("alap")*m=1/4*n*a^2*cot((180°)/n)*m=1/4*6*1^2*cot((180°)/6)*50=color(red)(129,9 \ cm^3)`

`A=2*(1/4*n*a^2*cot((180°)/n))+n*a*m=2*(1/4*6*1^2*cot((180°)/6))+6*1*50=color(red)(305,2 \ cm^2)`
0