Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek háziba kellene segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
358
Egy lakás ára: 12,5 millió forint, ezen felül még 375000 illetéket és 150000 ft kezelési költséget kell fizetni. Válaszolj a kérdésekre és írd le a számolás menetét is.
a, Hány százaléka a lakás árának a kezelési költség?
b, hány százaléka a lakás árának az illeték?
c, hány százaléka az illetéknek a kezelési költség?
d, az összes kiadás, a lakás ára, az illeték, a kezelési költség hány százalékkal nagyobb a lakás áránal?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`a,`

`(150000)/(12500000)*100=1.2`

Azaz `1.2%`-a

`b,`

`(375000)/(12500000)*100=3`

Azaz `3%`-a

`c,`

`(150000)/(375000)*100=40`

Azaz `40%`-a

`d,`

`(12500000)/(12500000+150000+375000)*100=104.2`

`104.2-100=4.2`

Azaz `4.2%`-kal nagyobb
Módosítva: 3 éve
0