Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvényjellemzés

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Írjuk fel a következő függvények értelmezési tartományát és értékkészletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. `f(x) = sqrt(x-2)`
A gyökjel alatti kifejezés nem lehet kisebb, mint 0:
`x-2 ge 0 " /"+2`
`x ge 2`
`D_f = [2; oo[`

`R_f = [0; oo[`

2. `g(x) = 2^x`
`D_g = RR`

A fv érték nem tud az alapjától eltérő előjelű lenni.
`R_g = ]0; oo[`

3. `h(x) = 3+log_2 (x-5)`
A logaritmus argumentuma nem lehet az alaptól ellentétes előjelű:
`x-5 gt 0`
`x gt 5`
`D_h = ]5; oo[`

`R_h = RR`
Módosítva: 3 éve
0