Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabad esés, fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
346
Egy szabadon eső test sebessége 10m/s².
a, Milyen magasból esik a test?
b, Mennyi az átlagsebessége?
c, Mennyi idő alatt esik le?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Előre is köszönöm a segítséget!!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Oda nem kell a 'négyzet'.

a,

v = 10 `m/s`

v = `g*t` `rightarrow` `t = v/g` = `("10" m/s)/("10" m/s^2)` = 1 s.

s = `g/2*t^2` = `10/2*1^2` = 5 m

b,

`v_("átlag")` = `s/t` = `("5 m")/("1 s")` = 5 `m/s`

c, Az a,-ban megtalálod. (1 s).
1