Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizikai kémia számolás

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
423
Egy elsőrendű kémiai reakció során a kiindulási anyag 70%-a alakul át 15 perc alatt. Számolja ki a folyamat sebességi állandóját!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizikai kémia
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
Elég hiányos a feladat biztos így volt megadva?
0

`c_t=c_0*e^(-k*t)`

`0.3=e^(-k*15)`

k = `1/t*ln(c_0/c_t)` = 0,08 `1/(min)` vagy osztod 60-nal, akkor `1/s`.
0