Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Csatoltam képet. Megköszönöm, ha magyarázatot is írtok! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A = 27^(-2/3) = 1/27^(2/3) = 1/(3^3)^(2/3) = 1/3^(3*2/3) = 1/3^2 = 1/9`

`B = log_2 root(3)(4) = log_2 (2^2)^1/3 = log_2 2^(2/3) = 2/3`

`C = 1/(3 sqrt 2)*sin {: (2015 pi)/4 :} ``=`` 1/(3 sqrt 2)*sin(2015/8*2 pi) ``=`` 1/(3 sqrt 2)*sin[(251+7/8)*2 pi] ``=`` 1/(3 sqrt 2)*sin(7/8*2pi) ``=`` 1/(3 sqrt 2)*sin {: (7 pi)/4 :} = 1/(3 sqrt 2)*(-sqrt(2)/2) = -1/6`

Az utolsó elég szemét volt, de remélem így érthető! :)
0