Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek - köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Egy háromszög középvonalainak hossza 5 cm, 6 cm és 7 cm. Számítsa ki a háromszög kerületét!
Megköszönöm, ha magyarázatot is írtok! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kerület, Matematika, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egy háromszög bármelyik középvonala párhuzamos a harmadik oldallal és a középvonal hossza fele a harmadik oldal hosszának.
Mivel itt középvonalak adottak, így a háromszög oldalai ezeknek a kétszeresei, a kerület pedig a három oldal összege.

`K=2*5+2*6+2*7=10+12+14=36 \ cm`
1