Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek-köszi a segítséget!

Főoldal » Középiskola » Matematika
405
Egyszerűsítse az x^2-81/x^2-18x+81 törtet, ahol x≠9! (Csatoltam képet)
Megköszönöm, ha magyarázatot is írtok! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, Középiskola, tört
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a^2-b^2 = (a-b)(a+b)`
`(a-b)^2 = a^2-2ab+b^2`

`(x^2-81)/(x^2-18x+81) = ((x-9)(x+9))/(x-9)^2 = (x+9)/(x-9)`

Szólj nyugodtan ha bármi kérdésed van! :)
0