Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeknek hogyan tudom kiszámolni a meredeségét?

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
(-1;3)
(-2;6)
(3;-9)

A képletet nem értem, hogyan kéne alkalmazni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(y_2-y_1)/(x_2-x_1)=(6-(-9))/((-2)-3)=color(red)(-3)` azért mínusz mert a függvényünk csökkenő. A két legtávolabbi pontot kell egymáshoz viszonyítanunk.

B: `(x_2;y_2) = (-2;6)`

C: `(x_1;y_1) = (3;-9)`


Kivonod egymásból őket a képlet alapján.
3