Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
338
Sziasztok!
Tud ebben valaki segíteni nekem?
Egy sorozat első tagja 3, adja meg a sorozat első 6 tagját. An+1=3an-2

Köszönöm szépen előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_1 = 3`
`a_n+1 = 3a_(n-2)` vagy `a_(n+1) = 3a_(n-2)`

Így nincs értelme a feladatnak. A sorozat szabályában nem egymást követő elemek vannak, vagyis pusztán 1 elemből nem lehet felírni a sorozatot. Vagy lehet, hogy a szabály a hibás.
Módosítva: 3 éve
0