Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Relatív szórás

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Határozzuk meg az alábbi számok relatív szórását: 4, 8 ,14 ,21, 36 ,44.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`barx_a=(x_1+x_2+...x_n)/n=(4+8+14+21+36+44)/6=color(red)(127/6)`


`sigma=sqrt(((x_1-barx_a)^2+(x_2-barx_a)^2+...(x_n-barx_a)^2)/n)=sqrt(((4-127/6)^2+(8-127/6)^2+(14-127/6)^2+(21-127/6)^2+(36-127/6)^2+(44-127/6)^2)/6)=color(red)(sqrt7565/6)`


`V=sigma/(barx_a)=(sqrt7565/6)/(127/6)=color(red)(0,6849)`
0