Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Helo

Főoldal » Középiskola » Matematika
374
Nincs
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tört
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom a 4-es feladat a kérdés.

4. A piros zárójelek elhagyhatóak minden további nélkül.
a) `color(red)( ( :} ) 6-cancel 3*5/cancel 6_2 color(red)( {: ) )-(3-1/2) = 12/2-5/2-6/2+1/2 = 2/2 = 1`

b) `12*color(red)( ( :} ) 1/7:3/14 color(red)( {: ) ):4/5 = 12*1/cancel 7*cancel 14_2/3*5/4 = (cancel 12*2*5)/cancel (3*4) = 2*5 = 10`

c) `4/3*(16-2*(5+3/2)) = 4/3*(16-2*5+cancel 2*3/cancel 2) = 4/3*(16-10+3) = 4/cancel 3*cancel 9_3 = 4*3 = 12`
0