Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok, valaki tudja a ezekre a kérdésre a választ?

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
505
A és B város közt a távolság 40 km. Egyszerre indul A-ból B felé egy kismotor 40 km/h és B-ből A-ba egy bicikli 20 km/h
sebességgel. Milyen messze lesznek A várostól, amikor találkoznak? A kismotor indulásakor A-ból B felé elindult egy
fecske is 60 km/h sebességgel. Amikor találkozott a szembejövő biciklivel, megijedt és visszafordult ugyanakkora
sebességgel. De nemsokára a motortól ijedt meg, ... és így cikázott a két jármű közt, amíg azok nem találkoztak. Akkor
fáradtan leült egy ágra. Mekkora utat tett meg összesen eközben a fecske?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
Együtt mennek 60-nal, a 40 km-t `40/60` = `2/3` óra alatt teszik meg.

Ennyi idő alatt a motor megtesz `40*2/3` = `80/3` km-t, ennyire lesznek A várostól.

A fecske meg `2/3` óra alatt 60-nal megtesz `60*2/3` = 40 km-t.
1