Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi

Főoldal » Középiskola » Fizika
397
1.Az egyenletesen haladó vonat 2 perc alatt áthaladt a hídon.
Mekkora a vonat sebessége, ha a híd hossza 360 m?
2. Egy egyenletesen 16 m/s sebességgel haladó autó 30 s
alatt, egy másik egyenletesen haladó autó 24 s alatt haladt
át az alagúton. Mekkora a második autó sebessége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.Feladat
`v=s/t=360/120=color(red)(3 \ m/s)`


2.Feladat
`s=v*t=16*30=color(red)(480 \ m) ` hosszú az alagút.

`v=s/t=480/24=color(red)(20 \ m/s)`
1