Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz tétel és koszinusz tetel feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1596
Egy 6 cm sugarú körbe szabályos ötszöget rajzolunk.
a) Mekkora az ötszög oldala?
b) Mekkora az ötszög területe?
c) Mekkora a beírható kör sugara?
Nem tudok neki állni a feladatnak, hogyan tudom kiszámolni? Illetve milyen rajzot szerkesszek hozzá? Előre is nagyon koszonom!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
11. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`a=r_("köréírt kör")*2Sin((180°)/n)=6*2Sin((180°)/5)=color(red)(7,05 \ cm)`

b.)
`T_("ötszög")=(sqrt(25+10*sqrt5))/4*a^2=(sqrt(25+10*sqrt5))/4*7,05^2=color(red)(85,51 \ cm^2)`

c.)
`r_("beírt kör")=(sqrt(25+10*sqrt5))/10*a=(sqrt(25+10*sqrt5))/10*7,05=color(red)(4,85 \ cm)`
1