Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 6. Oszt kérlek segíts!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
359
Az állatkertben két kölyköt a gondozók etetnek. A papagájnak 6 óránként, a gepárdnak 10 óránként kell etetni. Hány óra múlva etetik őket újra egyszerre, ha mindkét állat most kapott enni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt a legkisebb közös többszörösből derül ki:
`6 = 2*3`
`10 = 2*5`

`"lkkt"(6, 10) = 2*3*5 = 3*10 = 30`

Vagyis 30 óra múlva fogják újra egyszerre etetni őket.
0