Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
355
4. Feladat elöre is köszönöm a segitseget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Megtette az út `1/6`-át azaz `120*1/6=20 \ km`-et

Marad: `120 - 20 = 100 \ km`

Visszafelé haladt 2 km-et tehát `100+2=102 \ km`-re volt a céltól.

Megtette a hátralévő út `5/12` részét azaz `102*5/12=42,5 \ km`-et.

Marad: `102-42,5=59,5 \ km`

Gyalogolt 1,5 km-et tehát: `59,5-1,5=58 \ km` maradt.

Majd megtette a hátralévő út felét: `58*1/2=29 \ km`-et.

Maradt `58-29=29` km.

29 km-re volt a céljától. (A bicikili nem nagyon szokott elromlani :D)
1