Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
412
Sárkánymama tanácstalanul ácsorog a sapkabolt előtt ès èpp azon gondolkozik, hány darab sapkát vegyen a családnak tèlire. Sárkánypapának ès a 4 serdülő sárkányfiúnak 14-14 feje van. Neki ès a 3 sárkánylánynak csak 7-7. Ès ott van még a kis Süsü aki egyfejű. Hány sapkát vásároljon összesen ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Sárkányapa: 14
Sárkányfiúk: 4x14 = 56
Sárkánymama: 7
Sárkénylányok: 3x7 = 21
Süsü: 1

Ezeket kell összeadni :)
`14+4*14+7+3*7+1 = 14+56+7+21+1 = 70+28+1 = 98+1 = 99`

Vagyis éppen 99 sapkára van szüksége! :)
1