Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magyar

173
Az a feladat, hogy írj egy állat mesét amelynek hőse a farkas és a nyúl. Valaki tud esetleg segíteni? Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy farkas aki az erdő közepén álló öreg házban élt.Ez a farkas egyszer csak azt gondolta, milyen jó lenne végre valami rendes ételt enni.
Elindult hát a farkas az erdőbe, hogy keressen magának valami harapni valót.Ahogy így ment szembe találkozott a medvével.
-Szia medve, tudsz nekem adni enni?- kérdezte az éhes farkas a hasát simogatva.
-Szia farkas-dörmögte a medve-nekem sincs enni valóm, épp most megyek málnázni. Jössz te is?
-Nem köszi-mondta csalódottan a farkas és tovább folytatta az útját enni való után. Megint csak szembe találkozott valakivel.
-Szia róka van valami enni valód?-kérdezte és ugyanúgy ahogy az előbb a medvénél a hasát simogatta.
-Nincs, most megyek a faluba csirkéért velem tartasz?-kérdezte a róka, akinek úgy fénylett a szeme mint két drága kő.
-Nem köszi-mondta szomorúan a farkas.Most már kezdett nagyon éhes lenni.
Ment tovább és szembe találkozott a nyuszival.
-Szia nyuszi én most úgy megeszlek mert nagyon éhes vagyok-mondta a farkas aki már tátott a is a száját, de a nyuszi megszólalt.
-Jajj ne egyél meg farkas, van otthon sok répám neked adom.-mondta riadtan a nyuszi és már haza is szaladt a répáért.Egy perc se telt bele és a hóna alatt egy nagy csokor répával ugrándozott vissza.-Meghoztam a répát farkas, edd meg ezt és jól fogsz lakni.-és még mielőtt a farkas bármit is mondhatott volna a nyúl gyorsan elugrált.Szegény farkas ott maradt egyedül a répával.Szomorúan nézte a répát és közben így siránkozott:
-Én egy szegény farkas vagyok, nincs mit ennem és mindjárt besötétedik, a gyomrom üres és még haza is kell mennem.-annyira szomorú volt, hogy bele harapott az egyik répába.Miután lenyelte a falatot, még egyet harapott és így tovább, azt vette észre, hogy egy idő után eltűnt a sok répa.Jó ízűen megnyalta a szájja szélét.-Hmm, ez nagyon finom volt, ezek után csak répát fogok enni-mondta és a napnyugtában haza indult.
Így történt, hogy az éhes farkasból aki az erdő közepén lakik egy öreg házban vegetáriánus lett.Ha nem hiszed akkor kérdezd meg a nyulat aki még most is él mivel nem ette meg a farkas.
Vége.

Remélem ilyenre gondoltál :)
2