Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mateeek

Főoldal » Középiskola » Matematika
436
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Módosítva: 3 éve
-1

Azért van ennyi, hogy te be tudd gyakorolni. Azzal, hogy én megoldom, nem lesz több gyakorlatod.

a) `12a-3c = 3(4a-c)`

b) `ab+bc = b(a+c)`

c) `15ax-27ay = 3a(5x-9y)`

d) `x^2y-xzy = xy(x-z)`

e) `6-12x = 6(1-2x)`

f) `24a^3-54a = 6a(4a^2-9)`

g) `a^3b^4-ab^2 = ab^2(a^2b^2-1)`

h) `x^k+x^(k+1) = x^k(1+x^1)`

i) `14z^n-21z^(n-2) = 7z^(n-2)(2z^2-3)`

j) `5x^3y^(k+3)+15x^2y^(k+1) = 5x^2y^(k+1)(xy^2+3)`

k) `ay+by+cy = y(a+b+c)`

l) `2x^4-8x^2-4x = 2x(x^3-4x-2)`

m) `6a^2b+15ab-3ab^2 = 3ab(2a+5-b)`

n) `14x^2y^2z-21xy^2z^2+35xyz^2 = 7xyz(2xy-3yz+5z) quad (= 7xyz[2xy+z(-3y+5)]\ )`
-1

Ez neked gyakorlás mi már gyakoroltunk eleget :D
0