Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 1

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
Hány oldalú az a konvex sokszög, amelyben 119 átló húzható?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(n*(n-3))/2=119`

`n^2-3n=238`

`n^2-3n-238=0`

`n_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(3+-sqrt((-3)^2-4*1*(-238)))/(2)={(cancel(n_1= "-14")) , (color(red)(n_2 = "17")):}`
0