Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
514
Egy paralelogramma egyik szögének a koszinusza -0,591. Mekkora a többi szögének a szinusza és a koszinusza ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`cos beta = -"0,591"`

`beta = cos^"-1"(-"0,591") = "126,228°"`

`alpha = 180-beta ~~ "53,772°"`

`cos alpha = "0,591"`

`sin alpha = sin beta ~~ "0,807"`
0