Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1250
Legyen A= {a;b;c;d;f}, B={d;e;f;g;h}, C= {c;d;e;f;g}. Elemi felsorolással adja meg az A∩B∩C és az (A ∪B)\ C halmazt!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
halmaz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A∩B∩C: keresd meg, hogy melyek azok a betűk, amik mindháromban benne vannak (az a metszet).

A ∪B: írd fel azokat a betűket, amik a kettő közül valamelyikben benne vannak (legalább az egyikben, az lesz az unió). Aztán ebből ki kellene hagyni azokat, amik a C-ben is benne vannak (ez a "\C" jelű különbség)
1