Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.osztály SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Csatoltam a képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.
Összegezzünk. Mindegyik zoknitípust a kezdő betűjével jelölök. Nézzük, hogy az egyes zoknikhoz milyen párokat választhatunk:
`B:\ C, D, Y`
`C:\ B, R, Y`
`D:\ B, Y`
`R:\ C`
`Y:\ B, C, D`

a)
A = hamis
B = igaz
C: a fenti felsorolásban mindegyik zoknihoz felsoroltam a lehetséges párokat, de ezzel mindegyik párosítást kétszer számoltam, vagyis összesen `(3+3+2+1+3)/2 = 6` darab párosítás van, vagyis ez hamis

b) `B+C", "B+D", "B+Y", "C+R", "C+Y", "D+Y` (az egyiket el lehetne hagyni, mert hétfőtől péntekig az csak 5 párosítás, de mivel 6 van összesen, ezért leírtam mind...)
0