Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kör átmérője

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1176
Mekkora annak a keréknek az átmérője amely 5000 fordulattal 10,048 km utat tesz meg?
(valaki le tudja írni a részletes megoldását?)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kör kerületének a képlete: k=2*r*π
Tehát 5000 Kerület=10084 m
1 Kerület=2,0168 m
2,0168 m=2*r*3,14 /2
1,0084=3,14*r /3,14
r=0,32 m
átmérő=d=2r=0,64m
1