Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9.osztály SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
876
Péter egy retró partira készül.A 70-es és 80-as évek legjobb slágereiből válogatott össze 12-t.
A)Hány féle sorrendben játszhatja le ezeket a számokat?
B)A partin két blokkban hangosnak majd el a számok:6szám az első blokkban,és 6szám a második blokkban.Péter kiválasztott négy számot,hogy azok kerülnek majd a blokkok elejére,illetve a végére,de még nem döntötte el,hogy melyik hová.Így hány féle sorrendje van a 12dalnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) `12*11*10*...*2*1 = 12! = "479 001 600"`

b) A kiválasztott 4 számnak `4!` sorrendje van, a maradék 8 számnak pedig `8!`, vagyis
`4!*8! = "967 680"`
0