Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! Valaki segítsen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
323
Ennek a két függvénynek kellene az ábrája és a jellemzése! Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mindkettő függvény `2^x` transzformáltja:
`f(x) = 2^(x+4)-2:` 2-vel lefelé tolt, 4-gyel balra tolt

`g(x) = (1/2)^(x-2)+1 = 2^(-(x-2))+1:` 1-gyel fölfelé tolt, 2-vel jobbra tolt és függőlegesen tükrözött

`f(x):`
- `D_f = RR`
- `R_f = ]-2; oo[`
- nincs paritása, nem periodikus
- `-oo -> -2", " oo -> oo`
- Az egész értelmezési tartományon szig. mon. növ., lokális szélsőértéke nincs
- konvex fv

`g(x):`
- `D_f = RR`
- `R_f = ]1; oo[`
- nincs paritása, nem periodikus
- `-oo -> oo", " oo -> 1`
- Az egész értelmezési tartományon szig. mon. csökk., lokális szélsőértéke nincs
- konvex fv
Módosítva: 3 éve
1