Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni? köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
318
1)Számítsd ki a konvex négyszög hiányzó szögeit, ha α = 100°, β = 72°, γ´ = 84°!

2)Végezd el a lehetséges összevonásokat!
6y-3-8y+5+4y-1=
–5x² -7y² -2x² +4y² =

3)Végezd el a szorzásokat!
(7y⁵ ) ·(2x²y² )=
(3y² ) · (-2y²)=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1)
`gamma = 180-gamma' = 96°`

`delta = 360-alpha-beta-gamma = 360-100-72-96 = 92°`

2)
`6y-3-8y+5+4y-1 = 2y+1`

`-5x^2-7y^2-2x^2+4y^2 = -7x^2-3y^2`

3)
`(7y^5)*(2x^2y^2) = 14x^2x^7`

`(3y^2)*(-2y^2) = -6y^4`
0