Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Halmazok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1251
Ede focicsapatot szeretne alapítani. Felhívására sokan megjelentek a plakáton meghirdetett gyűlésen. Amikor Ede megkérdezte a jelenlévőket, hogy kik játszottak már különböző posztokon, kiderült, hogy korábban védőt 19-en, középpályást 20-an, csatárt 22-en, játszottak. A további kérdésekből kiderült, hogy 10 fő játszott már védőt és középpályást, 9 fő csatárt és védőt, 11-en csatárt és középpályást. 4-en mindhárom poszton fociznak már.
Hányan voltak ott az alakuló gyűlésen, ha Ede hozott magával hozott 3 kapusjelöltet is?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Logikai szita:
`abs A = 19`
`abs B = 20`
`abs C = 22`
`abs(A nn B) = 10`
`abs(A nn C) = 9`
`abs(B nn C) = 11`
`abs(A nn B nn C) = 4`

`abs(A uu B uu C) = abs A+abs B+abs C-abs(A nn B)-abs(A nn C)-abs(B nn C)+abs(A nn B nn C) = 19+20+22-10-9-11+4 = 35`

Azaz 35-en jelentek meg a felhívásra, ami a 3 kapusjelölttel együtt 38 főt jelent, vagyis ennyien voltak ott a gyűlésen.
0