Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számítsd ki.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
357
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`((-4+sqrt 81)^2-2^4)/(-2^3+3 sqrt 25) = ((-4+9)^2-16)/(-8+3*5) = (5^2-16)/(15-8) = 9/7`

`((-3)^2-2^3+sqrt 36)/(-5^2+3^3) = (9-8+6)/(-25+27) = 7/2`

`((-5)^2-3^3+sqrt 64)/(-4^2+3^2+root(3)(125)) = (25-27+8)/(-16+9+5) = 6/(-2) = -3`
0