Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
348
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat
30*a+55

ha a=2, akkor 30*2+55=115, amely osztható öttel, a többi számmal azonban nem.

2. feladat
36*37=1332

öttel és tízzel biztosan nem osztható, az utolsó 2 számjegye viszont osztható néggyel, tehát a megoldás a 4!

4. feladat
14 és 49 közös többszöröse 98

14=2*7
49=7*7
98=14*7
Módosítva: 3 éve
0