Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges másodfokú

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
Egy szám és a nála néggyel nagyobb szám szorzata 357. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen ez a szám `x`:
`x*(x+4) = 357 " /"-357`

`x^2+4x-357 = 0`

`x_(1,2) = (-4+-sqrt(4^2+4*357))/2 = (-4+-sqrt 1444)/2 = (-4+-38)/2 = -2+-19 = {(x_1 = 17),(x_2 = -21):}`

Vagyis a 17 és a -21 ez a két szám.
0