Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nevezetes azonosságok

Főoldal » Középiskola » Matematika
571
Ha: a+b= 18
a*b=18
Akkor:
a^3+b^3=?
Nem tudom, hogyan kéne behelyettesítenem a képletbe. Köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ezt tanultátok:
`(a+b)^3 = a^3 + 3a^2b+3ab^2+b^3`
Kicsit át kell alakítani:
`=a^3 +b^3+ 3(a^2b+ab^2)`
`=a^3 +b^3+ 3ab(a+b)`
Rendben, tudod folytatni?
Módosítva: 8 éve
1